*Opdracht* Tweeluik Kleur

Competentie Verbeelden & Uitwerken
Thema/domein Kleur, Beeld, Vorm, Typografie
Duur 3 (1 => 3 lesuren + 1 lesuur huiswerk)
Leerdoel Begrijpen dat kleur verschillende emoties kan verbeelden. Een werkstuk maken dat qua thema en fotografie (sfeer en onderwerp) consistent is, en begrijpen dat typografie vorm, kleur en ritme is.
Materialen Camera, magazines, snijmat, snijmes, schaar, lijm, papier, visuele software
Beschrijving Twee afbeeldingen in dezelfde kleur waarop een gekozen tegenstelling vormgegeven is en een korte beschrijving van je werk.
Verwijzing bronnen https://vakgroep.cmd.hr.nl/algemeen/inspiratie/category/kleur/
Instructie

 

 

Maak een tweetal beelden die samen een tegenstelling vormen. In beide beelden overheerst dezelfde kleur. Deze kleur ondersteunt echter in de afzonderlijke beelden bij ieder beeld een tegengestelde betekenis.

  1. Inspiratie: verzamel voorbeelden van kleur & emotie in vormgeving em beschrijf korte waarom het je aanspreekt
  2. Onderzoek; maak veel verschillende schetsen
  3. Resultaat: Twee afbeeldingen waarop een gekozen tegenstelling vormgegeven is + korte beschrijving van je werk.

 

+ / – Kwaliteitscriteria
  Inspiratievoorbeelden van kleur & emotie in vormgeving en een korte beschrijving waarom het je aanspreekt. Verzamelde elementen zijn origineel en associaties niet voor de hand liggend.
  Onderzoekschetsen: Er is voldoende breed en diep geschetst. De weergave van de gekozen emotie ontstaan op basis van je experimenten en schetsen in het vooronderzoek.
  De beste schetsen zijn uitgewerkt in Illustrator of Photoshop. Wij zien een tegenstelling vormgegeven in kleur en vorm, de betekenis is duidelijk. Er is een verrassend verschil in betekenis of sfeer. Je ontwerp communiceert via je gevoel en niet via het ratio.
  Vorm, compositie, typografie en kleurcontrasten ondersteunen samen optimaal de boodschap. Je laat in je werk zien dat je werkt volgens de visuele principes van kleur. De compositie is in balans.
  Het werkstuk is nauwkeurig uitgewerkt en netjes ingeleverd.

 

Save

Save